Susret Komšić-San Martin
0

"BiH može računati na Španiju"

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u Sarajevu novoimenovanog ambasadora Kraljevine Španije Alejandra Enriquea Alvargonzalesa San Martina.

Član Predsjedništva Komšić poželio je dobrodošlicu novoimenovanom španskom ambasadoru i izrazio veliku zahvalnost Kraljevini Španiji na svemu što je činila i što čini za BiH.

Po njegovim riječima, cilj BiH je ulazak u porodicu evropskih naroda što je od neizmjerne važnosti za budućnost i napredak zemlje i njenih građana.

  • Da bi ova zemlja bila uspješna, da bi ovaj region bio stabilan i uspješan, potrebno je da sve zemlje regiona budu punopravne članice Evropske unije i NATO-a što je, po meni, obezbjeđenje dugotrajne i političke i ekonomske stabilnosti. Ulazak u EU nama će pomoći da relativiziramo neke probleme koje imamo. Etničke napetosti činom ulaska BiH u EU bit će relativizirane, naglasio je Komšić i kao primjer naveo Njemačku i Francusku.

Po riječima ambasadora San Martina, Španija je spremna pomoći našoj zemlji da postane punopravna članica Evropske unije.

Naglasio je kako BiH može računati na Španiju pogotovo kada Španija bude predsjedavala Evropskom unijom. Želja im je, kaže, vidjeti BiH kao nezavisnu i stabilnu zemlju kojoj nije potrebna ničija pomoć, saopćeno je iz Komšićevog ureda.