Biskup Franjo Komarica
0

"BiH je tronožac koji se stalno izvrće"

SRNA
Franjo Komarica
Franjo Komarica
Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je da doživljava BiH kao ''tronožac sa tri različite dužine nogu, pa taj tronožac stalno hramlje i izvrće se''.

''Nažalost, to je tako. Ja mogu samo da konstatujem da je međunarodna zajednica mogla da učini više. Međutim, to je skup interesdžija, a ne neko ko će vam pomoći'', ocijenio je Komarica za ''Oslobođenje''.

Upozoravajući da se u BiH ''kuća gradi na močvari'', on je dodao da ne smatra da je riječ o ''lakrdiji od države'', ali da BiH ''svakako nije normalna država''.

Svoje nezadovoljstvo opštim prilikama u BiH Komarica je posebno izrazio na planu povratka Hrvata u Republiku Srpsku (RS) i BiH.

''Puno se više Srba vratilo u Hrvatsku, puno se više Bošnjaka vratilo u RS, puno se više Srba vratilo u Federaciju BiH'', konstatovao je Komarica.

Banjalučki biskup uputio je i kritike vlastima Banje Luke da ne vode dovoljno računa o ljudskim pravima Hrvata koji žive u tom gradu.

''Ja sam građanin ovog grada, zadužen za ovu zemlju po savjesti i ne mogu dozvoliti da šutim na nepravde prema nedužnim ljudima koje traju godinama. Nemam pravo biti izdajica samog sebe'', naveo je Komarica.