Učenici kao ministri, načelnici...
0

FOTO / BiH je na jedan dan imala ženu u Predsjedništvu

Sarajevo-x.com
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Rano jutros okupili su se učenici srednjih škola povodom projekta "Volontiraj - kreditiraj" i Socijalnog dana – dana kad srednjoškolci iz 53 bh. grada mijenjaju školski za radni dan.

Ove godine, na 4. Socijalnom danu, imali smo prvu ženu u Predsjedništvu BiH. Bila je to Marina Davidović, učenica iz Foče, koja je dobila radno mjesto na jedan dan u ovoj instituciji.

Dino Kulić iz Breze bio je ministar privrede Kantona Sarajevo, a ostalih 1.700 učenika obavljali su poslove u općini Novi Grad, Caritasu, HKO "Sv. Ante", Baumitu, JKP "Pokopu", Centru za ljudska prava, "Infohouseu", "Centru za uklanjanje mina i brojnim drugim institucijama.

Milorad Kremenović iz Prijedora (Foto: SRNA)
Milorad Kremenović iz Prijedora (Foto: SRNA)
"Bilo je super, stvarno sam sjedio u kabinetu ministra i sa njim sam provjeravao dokumentaciju. Želim poručiti mladima da volontiraju i kreditiraju", kazao je oduševljeni Dino.

Socijalni dan i u ostalim gradovima BiH je prošao odlično, javljaju organizatori projekta.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Naredna aktivnost je Sajam kreditiranja 13. nobembra 2010. godine – dan kad učenici kandidiraju svoje projekte za finansiranje od novca prikupljenog tokom Socijalnog dana. Svaka škola može kandidirati jedan projekat i aplicirati za sumu do 2.000 KM.