TV-kanal K1
0

BiH dobija još jedan TV-kanal

Sarajevo-x.com
Prostorije "Solid State Productions"
Prostorije "Solid State Productions"
Prema provjerenim informacijama do kojih je došao portal Sarajevo-x.com, medijski prostor Bosne i Hercegovine uskoro će postati bogatiji za još jedan kablovski TV-kanal.

Riječ je o novom televizijskom projektu kuće "Solid State Productions" iz Sarajeva koja je već nekoliko godina prisutna na našem području.

Cilj novog kablovskog TV-kanala pod nazivom K1 je gledaocima pružiti jednostavnu, modernu i dinamičnu programsku shemu, oslobođenu ustaljenih konvencija klasičnog televizijskog emitovanja, kažu iz "Solid State Productions".

U prvoj fazi signal K1 bi trebao biti distribuisan isključivo putem mreže kablovskih operatera prisutnih u većim urbanim područjima u BiH.

Kvalitetnom i nepretencioznom programskom shemom, program K1 će biti prilagođen osobama koje žele nešto više od sumorne atmosfere koja im se servira kroz današnju domaću medijsku stvarnost.

Vodeći ljudi ovog projekta uvjeravaju nas da TV-kanal K1 neće biti još jedna pritoka bujici šunda, polugolih zvijezda sumnjivog renomea, beskrajnog političkog prepucavanja ili big brother, reality i različitih talent showa. U tom smislu, K1 će predstavljati otvoren medijski kanal za domaće profesionalce i kreativce koje su kreatori našeg društva pokopali u anonimnost, označivši ih subkulturom, alternativom ili jednostavno nekomercijalnom masom koju ne mogu kontrolisati.

U programskom smislu, fokus kanala K1 će biti na kontinuiranoj ponudi svježih i relevantnih informacija, isticanju važnosti kvaliteta života, pri čemu ostaje svjestan životnih problema, spreman je za networking, beskompromisno urban, a sadržajem i konceptom diferenciran od konkurencije. Ovaj kanal je spreman da prigrli savremene oblike interakcije gledalaca i medija i u planu ima razvoj kanala kao platforme za otvorenu komunikaciju i interakciju sa korisnikom, poručuju osnivači K1.

Prema informacijama koje su dostupne, K1 se u tehničkom smislu u potpunosti oslanja na nove tehnologije emitovanja videosignala koje nude maksimalan kvalitet signala, velike mogućnosti grafičke obrade slike, te izuzetnu fleksibilnost koja ovom projektu daje značajnu prednost nad krutim visokobudžetnim rješenjima drugih TV-stanica u BiH.