BiH
311

Biciklistički spektakl i odlična zabava na TrebaDH downhill utrci na Trebeviću

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Više od 30 osoba učestvovalo je u TrebaDH downhill utrci koja je održana danas na Trebeviću. Takmičeri iz BiH, Srbije i Hrvatske pokazali su svoje umijeće na dva točka u spustu posebno pripremljenom stazom.

Adrenalin i odlična zabava oduševili su sve prisutne, kako takmičare tako i posjetioce koji su zaista uživali u rijetko viđenom spektaklu.

"Utrka je prošla super. Imali smo blažih padova, ali nije bilo potrebe za intervencijom hitne pomoći. Utrka je organizovana po kategorijama: juniori, seniori i ukupni plasman. Svi su zadovoljni utrkom i stazom, te nose pozitivna iskustva. Već planiramo utrku i za sljedeću godinu za koju se nadamo da će biti na većem nivou", rekao je za Klix.ba Medin Muslić iz organizacije utrke TrebaDH Sarajevo 2015.

Najbolji bicklisti dobili su vrijedne nagrade. Za ukupni plasman nagrada za prvo mjesto iznosila je 500 KM, za drugo 300 KM i treće 100 KM, a juniori i seniori su dobili vrijedne robne nagrade.

Najbolji plasman u kategoriji juniora osvojili su Kamer Kolar (1. mjesto), Andeja Korica (2. mjesto) i Jovan Blesić (3. mjesto).

U kategoriji seniora najbolji su bili Nikola Klačinski (1. mjesto), Edin Pašić (2. mjesto) i Frano Liović (3. mjesto).

U ukupnom plasmanu izdvojili su se Nikola Klačinski (1. mjesto), Kamer Kolar (2. mjesto) i Edin Pašić (3. mjesto).

Po okončanju utrke organizovana je zabava za sve prisutne.