BiH
0

Biciklistička tura u Bijeljini povodom Dana planete Zemlje

SRNA
Bijeljina
Bijeljina
Biciklistički klub "Istok" organizovao je danas, povodom Dana planete Zemlje, biciklističku turu dužine deset kilometara, u cilju promocije održivog transporta i smanjenja aerozagađenja.

"Tura prolazi trasom Bijeljina - Novo Selo - Dijelovi - Eko centar 'Jezera'. To je trasa duž koje ćemo se zalagati da lokalna vlast napravi biciklističku stazu", rekao je predsjednik Biciklističkog kluba "Istok" Dragan Mišić.

On je dodao da Savez ekoloških snaga Bijeljine, u čijem sastavu je i Biciklistički klub "Istok", mnogobrojnim manifestacijama obilježava Dan planete Zemlje.

"Učesnike ove manifestacije poveli smo u obilazak Eko centra uređenim dijelovima trim-staze, koja je prva biciklistička staza u prirodi u Semberiji, a i šire", rekao je Mišić i dodao da je održano edukativno predavanje o Danu planete Zemlje i zaštiti životne sredine.

Boško Nikolić iz Udruženja Građana "Eko Leonardo" rekao je da je Ekološko-istraživački centar "Jezera" edukativnog i radnog karaktera, te da će u budućnosti organizovati ekološki kampovi za mlade iz regiona. 

Savez ekoloških snaga Bijeljine apeluje na građane da čuvaju i štite svoju životnu sredinu, te da se sa pažnjom ophode prema njoj.

Dan planete Zemlje obilježava se u čitavom svijetu 22. aprila, počevši od 1970. godine. Riječ je o jednom od najvećih ekoloških praznika tokom kog se organizuju akcije za kreativnu promjenu ekološke svijesti na lokalnom, nacionalnom i globalnom planu. U ovim akcijama svake godine učestvuju milijarde ljudi širom planete.