BiH
0

Biciklisti stigli u Potočare, Hasan i Benjamin za 24 sata prešli put od 500 kilometara

FENA/Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Učesnici "Biciklističkog maratona Bihać-Potočari" s francuskim ambasadororom u BiH Rolandom Gillesom na čelu kolone ušli su u Potočare te se pridružili ostalim učesnicima "Marša mira Nezuk - Srebrenica 2013".

"Prije ulaska u Potočare koloni se pridružilo još pet studenata iz Istanbula te devet biciklista iz Goražda", kazao je Feni organizator Biciklističkog maratona Ermin Lipović.

Oko 250 učesnika Biciklističkog maratona je za tri dana prešlo 500 kilometara.

"Osjećaj je neopisiv. Ovakvim grupnim odavanjem počasti ubijenim, nećemo zaboraviti, a ni dozvoliti da se Srebrenica ponovi", kazao je Lipović.

Za 24 sata, kako su i planirali, u Srebrenicu su stigli Hasan Gušić i Benjamin Murić. Oni su sinoć biciklima krenuli iz Bihaća te uspjeli za 24 sata preći put od 500 kilometara i stići u Srebrenicu.

Umorni, jer nisu pravili pauze duže od pet minuta, ali sretni Hasan i Benjamin ušli su u Srebrenicu mašući zastavom BiH.

Podsjetimo, Hasan, koji je inače iz Srebrenice, je prošle godine također stigao iz Bihaća do Srebrenice za 24 sata i na taj način oborio lični rekord, ali i postavio rekord u regiji.

Učesnici će večeras prenoćiti u kampu Potočari, a sutra će učestvovati u obavljanju dženaza namaza i ukopu identificiranih 409 žrtava genocida ubijenih 1995. godine u Srebrenici.