Humani gest
0

Biciklisti nisu išli na vožnju ovaj vikend, ali su darovali krv

Sarajevo-x.com
Umjesto uobičajene brdsko-biciklističke ture ovaj vikend su članovi Udruženja brdskih biciklista (MTBA) proveli akciju dobrovoljnog darovanja krvi. Organizovana sasvim spontano, na prijedlog jednog od članova, ova akcija je pokazala da ne treba mnogo kako bi se pomoglo onima kojima pomoć treba.

Kratka najava na portalu www.mtb.ba, nekoliko postova na forumu i začas je formirana grupa spremna da daruje krv. Uz aktiviste MTBA tu su bili i biciklisti iz udruženja Giro di Sarajevo, ali i obični građani spremni da pokažu humanost na djelu.

Poznato je da brdski biciklisti žive zdravo, kreću se po planinama, čuvaju prirodu i okoliš, a ovim gestom pokazali su da među njima vlada i humanost.

Vedra atmosfera i spremnost da pomognu poruka je i drugim sportskim klubovima i udruženjima na slične akcije. Jednoglasan stav svih prisutnih je da će se i ubuduće odazvati ovakvim akcijama.

Udruženje brdskih biciklista najavljuje slične aktivnosti i za narednu godinu uz obećanje da će najava biti pravovremena kako bi što više biciklista i biciklistica učestvovalo i darovalo tečnost koja nekom život znači.