BiH
0

Biblioteci Sarajeva 5.000 KM za nabavku novih knjiga

Sarajevo-x.com
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor Javne ustanove Biblioteka Sarajeva Mesud Smajić potpisali su krajem novembra 2011. godine protokol o realizaciji granta iz budžeta Općine za 2011. godinu kojim su sredstva u iznosu 5.000 KM izdvojena Biblioteci za nabavku novih knjiga.

Općina tradicionalno njeguje dobru saradnju sa Bibliotekom Sarajeva, izdvajajući značajna sredstva za obogaćivanje njenog knjižnog fonda. Za tu namjenu je, od 2009. godine do danas, iz budžeta Općine izdvojeno 25.000 KM čime je nabavljen veći broj naslova.

Također, u više prilika Općina je darovala knjige nabavljene u okviru granta iz budžeta namijenjenog za nabavku i objavljivanje knjiga. Na taj način Općina Centar nastoji pomoći rad Biblioteke i omogućiti uposlenicima ove važne kulturne ustanove da građanima stave na raspolaganje što veći broj različitih aktuelnih i atraktivnih naslova.

Biblioteka Sarajeva je ustanova koja već više od 60 godina predstavlja važan segment kulture i obrazovanja u našem gradu. Na području Kantona Sarajevo Biblioteka ima ukupno 16 odjeljenja, od kojih je pet smješteno na području općine Centar.

Knjige kupljene sredstvima iz budžeta Općine će biti raspoređene u odjeljenja Biblioteke koja se nalaze na području općine Centar.