BiH
115

BH Telecom preventivno ugasio dio sistema, normalizacija interneta i telefonije do kraja dana

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je lokalizovan požar u zgradi BH Telecoma u sarajevskom naselju Dolac Malta, građani su iskusili probleme prilikom korištenja telekomunikacijskih usluga.

"Danas oko 12:00 sati je u zgradi BH Telecoma na Dolac Malti došlo do požara usljed kvara na jednom tehničkom sistemu. Svi zaposlenici su pravovremeno evakuisani i nije bilo povrijeđenih, a vatrogasna brigada Kantona Sarajevo je uspješno lokalizovala požar oko 13:00 sati", kaže se u saopćenju BH Telecoma.

Ono što su građani primijetili jeste pad komunikacijskog sistema koji uključuje mobilnu telefoniju, fiksnu telefoniju, 3G mrežu i internet.

Kako je za Klix.ba rekla glasnogovornica BH Telecoma Hidajeta Čomor, vraćanje sistema komunikacija u normalan rad može se očekivati do kraja dana.

Naime, iz sigurnosnih razloga je isključen dio sistema lociranih u zgradi na Dolac Malti zbog čega je komunikacija otežana. Trenutno se poduzimaju aktivnosti na normalizaciji odvijanja saobraćaja.

BH Telecom se izvinjava korisnicima kojima su zbog navedenog incidenta prouzrokovani problemi u korištenju telekomunikacijskih usluga BH Telecoma.