BiH
161

BH Telecom donirao milion KM za pomoć poplavljenim područjima

Klix.ba
U prostorijama BH Telecoma održana je 38. Skupština dioničara Dioničkog društva BH Telecom. Zasjedanju su prisustvovali dioničari, punomoćnici dioničara sa pravom glasa, članovi Nadzornog odbora, Uprave BH Telecoma i Odbora za reviziju. Na današnjoj sjednici je, pored ostalog, usvojena i Odluka o dodjeli donacije pravnom licu u 2014. godini.

Kao i prethodnih godina, i ove godine kompanija BH Telecom donira pravnim licima iznos od 1 posto ostvarene prošlogodišnje dobiti.

Za 2014. godinu je izdvojen ukupan iznos od 1.191.800 KM u svrhu donacija pravnim licima.

Današnjim usvajanjem Odluke o dodjeli donacije, Skupština BH Telecoma je dala svoju saglasnost na odluku Nadzornog odbora kompanije iz augusta ove godine kojom se iznos od 1. miliona KM donira Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Preostali iznos donacija od 191.800 KM će biti raspoređen pravnim licima iz oblasti kulture i sporta nakon okončanja konkursne procedure koja je trenutno u toku.

BH Telecom je u posljednjih šest godina podijelio preko 9 miliona donacija, a u periodu od transformacije nekadašnjeg PTT-a, odnosno od 2002. godine do danas, kompanija je pravnim licima, kroz Odluke o donacijama, podijelila više od 16 miliona KM.