BiH
0

BH Pošta izdaje poštansku marku u čast dolaska pape Franje u BiH

Klix.ba
U subotu, 6. juna 2015. godine, na dan dolaska poglavara Katoličke crkve, pape Franje u BiH, JP BH POŠTA d.o.o. Sarajevo izdat će poštansku marku i FDC koverat "Pohod pape Franje Bosni i Hercegovini".
Poštanska marka "Pohod pape Franje Bosni i Hercegovini" bit će izdata u sklopu vanrednih izdanja poštanskih maraka u 2015. godini. Marka sa motivom "Lik pape Franje" izaći će u tiražu od 10.000 primjeraka, sa nominalnom vrijednosti od 1,50 KM. Autor poštanske marke je zaposlenik BH Pošte Tamer Lučarević.

Podsjećamo, poglavar Katoličke crkve, papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna, te će se na stadionu Koševo obratiti svim vjernicima iz BiH i regiona.

Sveti otac Franjo drugi je poglavar Katoličke crkve koji će doći u pohod BiH. Posljednji je to uradio papa Ivan Pavao II koji je u dva navrata posjetio vjernike u BiH, i to u Sarajevu i Banja Luci.

Moto papinog dolaska u Sarajevo je “Mir vama”, koji je ujedno i poruka svim stanovnicima BiH i svim ljudima dobre volje. Njegova posjeta sigurno je jedna od najznačajnih za BiH.