BiH
0

Bh. poljoprivrednici Sarajlijama dijelili povrće

NINA
Predstavnici Udruženja poljoprivrednika u BiH koji prosvjeduju već četrnaesti dan, danas su građanima Sarajeva podijelili devet tona krompira i sedam tona krastavaca.

Izrazili su žaljenje što im policija nije dopustila da vreće s krompirom i krastavcima istovare na plato ispred zgrade zajedničkih institucija BiH gdje su smjestili svoje šatore, ali, kako su istaknuli, to nije spriječilo stotine Sarajlija da dođu i preuzmu povrće s parkinga Vrbanja.

Prema riječima predsjednika Udruženja poljoprivrednika u BiH Ranka Bakića, poljoprivrednici će se pobrinuti da svakog ponedjeljka i četvrtka besplatno dijele povrće, sve dok im se zahtjevi ne ispune.

Također, Bakić je istaknuo da je udruženje na čijem je čelu nazvalo jučerašnji sastanak s državnim premijerom Adnanom Terzićem kolektivnom psihoterapijom nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača te klasičnom kupovinom vremena jer su sudionici skupa mogli samo, po ko zna koji put, iznijeti svoje probleme koji su stari već deset godina, ali koji se godinama ne rješavaju.

Bakić Terzićevo napuštanje sjednice ocjenjuje kao sramotan čin jednog premijera.