BiH
0

Bh penzioneri: Bez stabilne ekonomske politike BiH će postati ekonomski geto staraca

FENA
Predsjednik Udruženja penzionera u BiH Esad Topalović smatra da će bez stabilne ekonomske politike BiH postati ekonomski geto staraca, te da je jedino uz zakone realno očekivati poboljšanje standarda svih građana u BiH.

U saopćenju za javnost u povodu okruglog stola "Analiza zakonske regulative u funkciji zaštite domaće proizvodnje“, održanog danas u organizaciji Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma parlamenta BiH, navodi se da Udruženje penzionera u BiH podržava svaki vid komunikacije vladinog i nevladinog sektora te posebno cijeni kad inicijative za takvu suradnju dolaze od državne institucije.

"Znamo da sami ne možemo rješavati probleme niti će se oni riještiti sami od sebe. Jedini put za to jeste parlamentarna procedura i zakoni i jedino tako je realno očekivati poboljšanje standarda svih građana u BiH pa i nas penzionera,“ navodi u saopćenju Topalović.

Udruženje penzionera u BiH posebno je zabrinuto za budućnost mlade generacije ako se, kako ističu, nastavi ovakva politika u BiH.

"Mladi danas ne vide perspektivu i ne treba nikog da čudi što 70 posto njih želi napustiti BiH. Postavljamo pitanje gdje će se rađati naši unuci i buduće generacije, te ko će u BiH stvarati novu vrijednost? Bojim se da će ova država postati ekonomski geto staraca i zato od vlasti očekujemo odgovorniji odnos prema domaćoj privredi,“ istakao je Topalović povodom okruglog stola "Analiza zakonske regulative u funkciji zaštite domaće proizvodnje".