BiH
7

Bh. parlamentarci na kolektivnom odmoru tri sedmice augusta

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bosanskohercegovački parlamentarci, članovi oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine,  idu na kolektivni godišnji odmor tri sedmice počev od ponedjeljka, 4. augusta, potvrdio je za Anadoliju Zvonko Jurišić, prvi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za administrativne poslove PS BiH. 

Prvi radni dan nakon odmora državnim parlamentarcima će biti ponedjeljak, 25. august. 

"Rješenja o godišnjim odmorima predsjedavajući  Administrativne komisije potpisat će najvjerovatnije u petak, 25. jula", naveo je Jurišić. 

Ranije je iz Sekretarijata zajedničke službe PS BiH bilo najavljeno kako postoji mogućnost da zastupnici i delegati Parlamentarne skupštine BiH ove godine ne idu na kolektivne godišnje odmore s obzirom na to da su Bosnu i Hercegovinu u maju pogodile razorne poplave, te da su zbog toga potrebna češća zasjedanja kako bi se pratilo stanje, odnosno tok obnove i sanacije nastalih šteta.

Očito je da se od toga odustalo, jer parlamentarci i ovog augusta idu na trosedmični kolektivni godišnji odmor. 

Prije nego što odu na odmor, planirano je da Predstavnički dom zasjeda 24, a Dom naroda PS BiH 25. jula. 

Kako je potvrdio Jurišić, drugi dio godišnjeg odmora za zastupnike i delegate Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine počinje u ponedjeljak, 13. oktobra, dan nakon održavanja općih izbora u Bosni i Hercegovini.