BiH
139

Bh. hakeri otkrili osnivača stranice sa golišavim fotografijama maloljetnica

Klix.ba
Srbijanski Telegraf uz pomoć grupe United Bosnian Hackers otkrio je osnivača grupe "Najveće drolje osnovnih i srednjih škola" na kojoj su objavljivane fotografije maloljetnica iz BiH i zemalja regiona.

Kako piše Telegraf, osnivač Facebook grupe koja je zgrozila javnost u regionu je maloljetni Renato E. iz Hrvatske, koji je koristeći lažni Facebook profil (pod korisničkim imenom Josip M.) prethodnih dana namamljivao djevojčice da mu u Inbox šalju svoje provokativne fotografije.

Među administratorima grupe našla su se još četiri korisnika pod lažnim imenima: Ante I., Kris B., Berem Orase i Jovanka Broz, a dokaz da je Renato E. osnivač skandalozne Facebook grupe predstavlja njegova prepiska sa izvjesnim M. N. do koje je došla redakcija Telegrafa.

U njoj je Renato između ostalog napisao: “Jučer napravio stranicu. Već 21.000 lajkova. Imam 200 poruka u Inboxu. To mi sve šalju slike”.

Podsjetimo, administratori su u opisu stranice pozvali sve korisnike ove društvene mreže da slanjem novih eksplicitnih fotografija daju svoj doprinos grupi.

U međuvremenu, grupa je obrisana sa Facebooka.