Kriza ili nešto drugo?
0

Bh. građani Novu godinu čekat će većinom kod kuće

Sarajevo-x.com
Vjerovatno zbog krize i nemogućnosti plaćanja bilo kakvog drugačijeg aranžmana, posjetioci portala Sarajevo-x.com su se u prednovogodišnjoj anketi izjasnili da će većinom novogodišnju noć dočekati u vlastitim domovima. Televizijski program, nešto bogatija trpeza, draga lica porodice i prijatelja većini je izgleda sasvim pristojan odabir da uđu u još jednu novu godinu sa novim nadama.

U anketi Sarajevo-x.com na pitanje 'Gdje ćete dočekati Novu 2010.godinu' do jutros (četvrtak, 31.12.2009) do 10 i 30 sati glasalo je 1780 posjetilaca.

50 posto njih ili 884 se izjasnilo da je za kućnu varijantu dočeka Nove godine odnosno da će je dočekati u vlastitim domovima.

Mnogi su preumorni i toliko željni kreveta da će Novu godinu proslaviti spavajući, pa će najveći sljedeći postotak posjetilaca našeg portala slaviti u snovima i spavati dok oko njih pršte vatrometi. 21 posto posjetilaca ili 379 ljudi je kao opciju novogodišnjeg dočeka odabralo 'spavanje u krevetu'.

U restoranima ili kafićima u svojim gradovima ulazak u 2010. godinu dočekaće 12 posto naših posjetilaca ili njih 207, dok će svega 6 posto njih otići na svjež zrak i popeti se na planinu, te sa novim nadama zakoračiti u narednih 365 dana svoga života.

Iznenađujuće je mali broj onih koji će na otvorenom đuskati i čekati ponoćni vatromet kao jednu od najjeftinijih varijanti. Svega 87 naših čitatelja odnosno njih pet posto planira izaći na ulice i tu provesi novogodišnju noć.

Pet posto njih će biti te sreće da otputuje u inostranstvo i tamo provede najluđu noć u godini dok dostojnim ove noći dva posto posjetitelja smatra odlazak na more. Tako će, prema anketi Sarajevo-x.com, njih svega 28 uz talase i vatromet uploviti u 2010. godinu.