BiH
9

BH Gas: Propao još jedan sastanak o rješavanju dugovanja za plin

Anadolija
SDanas je održan novi sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Sarajevogasa, Toplana, Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije, ministarstava prostornog uređenja i zaštite okoliša i finansija Kantona Sarajevo, sa domaćinima, predstavnicima BH Gasa na kojem se pokušalo iznaći rješenje duga za gas, ali bez uspjeha.

Dug Sarajevogasa prema BH Gasu, zaključno sa današnjim danom iznosi 51.311.663,10 KM, saopćeno j iz BH Gasa.

Zaključak prethodnog sastanka, održanog 7. aprila, je da će predstavnici Kantona Sarajevo na današnjem sastanku dati konkretan prijedlog rješenja kako bi izmirili obaveze prema BH Gasu. Međutim, nije bilo nijednog konkretnog prijedloga.

"Vjerovali smo da će se svi ipak malo više potruditi da pronađu rješenje za isplatu dugovanja prema BH Gasu. Mi smo dali dovoljno vremena i strpljivo smo održali nekoliko sastanaka na kojima nam nije ništa konkretno ponuđeno. Zabrinuti smo da su ovakvim odnosom dovedeni u pitanje krajnji potrošači u Kantonu Sarajevo, ali i čitavoj BiH. Naši naredni koraci su prvo konsultacije u BH Gasu, a naredne sedmice ćemo posjetiti Gazprom Export i objasniti našu poziciju", istakao je Mirza Sendijarević, direktor BH Gasa.