BiH
0

Bh. delegacija u sjedištu NATO-a u Briselu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zamjenik ministra odbrane BiH i šef delegacije BiH za procjenu Procesa planiranja i revizije (PARP) Igor Crnadak prisustvovat će sastanku Političko vojnog upravnog odbora NATO-a vezano za procjenu PARP BiH dokumenta, a koji se od 1. do 3. marta održava u sjedištu NATO-a u Briselu.

Radi se o procjeni dokumenta u kojem su definirani partnerski ciljevi za BiH vezani za politiku odbrane, sigurnosnu politiku, vanjsku politiku te odnos sistema odbrane BiH i NATO-a.

Bh. delegacija će na ovom sastanku omogućiti partnerima i predstavnicima država članica NATO-a uvid u stanje sistema odbrane, utvrditi partnerske ciljeve i prioritete saradnje s NATO-om.

Ovo je za BiH drugi PARP ciklus i sve države koje imaju aspiracije za punopravnim članstvom u NATO prolaze kroz ove procedure.

Nakon ovog sastanka bit će usaglašen tekst koji će u konačnoj formi biti poslan svim državama- članicama NATO saveza i BiH.

Delegaciju BiH, osim predstavnika Ministarstva odbrane, sačinjava i delegacija Ministarstva sigurnosti, Ministarstva vanjskih poslova te Ministarstva finansija i trezora BiH, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.