BiH
0

Bh. delegacija na seminaru na Svetom Stefanu

Sarajevo-x.com
Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO u sastavu Milorad Živković, predsjedavajući Delegacije i članovi poslanik Halid Genjac i delegat Ivo Miro Jović, učestvuju u radu 69. "Rose-Roth“ seminara koji je danas počeo na Svetom Stefanu.

"Balkan prema evroatlantskim integracijama“, čiji je uvodničar Jaroslav Skonieczka direktor Direktorata NATO-a za evroatlantske integracije, "Bosna i Hercegovina u potrazi za stabilnošću“, "Uloga građanskog društva na Balkanu“ i "Budućnost Kosova i Srbije“ samo su neke od tema o kojima će u naredna dva dana diskutovati parlamentarci zemalja članica NATO-a i posmatrača, te gosti seminara.

Na početku skupa, koji je u organizaciji Parlamentarne skupštine NATO i Skupštine Crne Gore, prisutnima se obratio predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, dok je u ime premijera Mile Đukanovića prezentaciju parlamentarcima je upriličio ministar inostranih poslova Crne Gore, Milan Ročen.

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH aktivno učestvuje u diskusijama o svim temama, a tokom dana imali su i niz bilateralnih susreta sa kolegama parlamentarcima iz Parlamentarne skupštine NATO-a.