BiH
0

Bez struje čak 67.000 domaćinstava

Klix.ba
Elektroprivreda BiH
Elektroprivreda BiH
Na području u nadležnosti Elektrodistribucije Zenica bez električne energije je oko 27.000 kupaca u Zeičko-dobojskom kantonu, od čega 9.200 kupaca u Zavidovićima i 6.600 kupaca u Maglaju te oko 1.600 kupaca u Srednjobosanskom kantonu.

Na području Tuzlanskog kantona uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, pomjeranje i obaranje niskonaponskih i visokonaponskih stubova, te iz preventivnih razloga isključenje nekih dalekovoda bez električne energije je oko 38.000 kupaca, saopćeno je iz te kompanije.

Bez električne energije su kompletna područja općina Sapna i Teočak te općine Gračanica (izuzev Općine Doboj Istok).

Općini Tuzla bez električne energije su kupci u naseljima Dobrnja, Razinoge, Marina glava, Čanići, Previle, Bukinje, Mandići, Piskavica, Desetine, Rasovac, te u naseljima Čifluk, Parači, Donje Hrasno i Gornje Hrasno dok su u Općini Lukavac bez električne energije kupci u naseljima Šikulje, Duboki Potok, Lukavica.Rijeka, Bokavići, Bistarac, Šići, Jezero, Modrac, Bikodže, Prokosovići, Tabaci, Puračić i Meraje.

U Općini Živinice bez napajanja električnom energijom su naselja Barišići, Maline, Kulići, Spreča pravac, Tadići, Pasci Vojna, Strašanj, Vilušići i Industrijska zona. Također, bez snabdijevanja električnom energijom je veći broj kupaca na području naselja Tinja u Općini Srebrenik, Humci i Vražići u Općini Čelić, te naselja Požarike, Karača, Šečići, Berberovača,

Vida i Njiverice u Općini Gradačac. naseljima Osijek u Općini Ilidža i Gornjoj Misoči u Općini Ilijaš na području Sarajevskog kantona uspostavljeno je uredno snabdijevanje električnom energijom.

U Općini Novi Grad bez električne energije je oko 400 kupaca, a u Općini Vogošća oko 60 kupaca. naselju Svrake pokrenulo se klizište, koje je ugrozilo trafo stanicu Svrake 3, uslijed čega je TS Svrake 3isključena sa srednjenaponske mreže. Poduzimaju se aktivnosti kako bi kupci koji nisu ugroženi klizištem dobili električnu energiju. ez električne energije u Unsko-sanskom kantonu je oko 1.577 kupaca. Od čega na području Općine Bihać 946 kupaca, Općine Ključ 291 i Općine Sanski most 340 kupaca.

Trenutno su u toku aktivnosti na puštanju pod napon elektroenergetskih objekata koji nisu pod vodom i čije priključenje na elektrodistributivnu mrežu neće predstavljati opasnost i ugrožavati stanovništvo. ve raspoloživ elektromonterske ekipe JP EPBiH su na terenu i rade na ubrzanom otklanjanju kvarova.

Bez električne energije u Unsko-sanskom kantonu je oko 1.577 kupaca. Od čega na području Općine Bihać 946 kupaca, Općine Ključ 291 i Općine Sanski most 340 kupaca. Trenutno su u toku aktivnosti na puštanju pod napon elektroenergetskih objekata koji nisu pod vodom i čije priključenje na elektrodistributivnu mrežu neće predstavljati opasnost i ugrožavati stanovništvo.

Sve raspoloživ elektromonterske ekipe JP EPBiH su na terenu i rade na ubrzanom otklanjanju kvarova.