Zbog snježnog nevremena
32

Bez struje 50 sela u opštini Sokolac, u Han Pijesku nema vode

SRNA
Han Pijesak (Foto: Arhiv/SRNA)
Han Pijesak (Foto: Arhiv/SRNA)
Zbog kvarova na dalekovodima koje su uzrokovale snježne padavine na području opštine Sokolac bez struje je više od 50 sela, a u Han Pijesku oko 800 stanovnika, dok cijelo područje ove opštine nema ni vode.

"Uzrok kvarova je snijeg koji se zalijepio za užad i drveće koje se pod teretom snijega naslanja na njih", rekao je danas Srni poslovođa ekipe mreža i postrojenja u sokolačkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" Žarko Bartula.

Na području opštine Sokolac u kvaru su četiri dalekovoda, dok struje nema na više od 50 trafostanica.

"Struje nema na dalekovodu Kaljina na više od 30 trafostanica i u isto toliko sela, na dalekovodu Novo Selo na 10 trafostanica i na izvorištu Bioštica, a na dalekovodu Autobaza na četiri trafostanice", rekao je Bartula.

Na području opštine Han Pijesak struje nema na dalekovodima Pjenovac sa kojeg se strujom snabdijeva 330 stanovnika, Ljeskovac koji strujom snabdijeva 273 stanovnika, Han Kram koji struom snabdijeva 147 stanovnika i Gornji Zalukovik sa kojeg se strujom snabdijeva 50 kupaca.

Cijelo područje opštine Han Pijesak, zbog nestanka struje, od ponoći nema ni vodu sa izvorišta Kraljeva Gora i Štekavac, sa kojih se snabdijeva 958 domaćinstava i 92 pravna subjekta. 

Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.