Mnogi ostali i bez vode
0

Bez struje 15.000 stanovnika Mostara, u toku popravka kvara

SRNA
Mostar (Foto: Amar Džubur)
Mostar (Foto: Amar Džubur)
Situacija u Mostaru i danas je veoma teška - ulice su prohodne samo za vozila hitne pomoći i snabdijevanja, a više od 15.000 stanovnika na lijevoj obali rijeke Neretve je bez stuje, dok su mnogi ostali i bez vode, javlja dopisnik Srne.

Na terenu je više od 300 radnika Elektroprijenosa BiH koji trenutno popravljaju 110 kilovoltni dalekovod Mostar 2 - Jablanica, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Portparola Kliničke bolnice Mostar Andrijana Pandža rekla je Srni da je povećan broj pacijenata sa fizičkim povredama uzrokovanim padovima na ledu. Jučer je primljeno 15 pacijenata s lomovima, a jutros duplo više. 

Iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona pozvali su građane da čiste snijeg ispred svojih ulaza kako bi se situacija što prije normalizovala. 

Mostarsko Javno preduzeće ''Mo Bus'' od danas uvodi dvije linije javnog prevoza, u skladu sa odlukom gradskog Štaba civilne zaštite, a vožnja će danas biti besplatna.  

Autobusi će saobraćati od 10.00 do 18.00 sati, na svakih sat vremena, na prvoj liniji od Hercegovina auta do Zalika, a na drugoj liniji od groblja u Rodoču do vrha Avenije.

Magistralni put  između Mostara i Jablanice i dalje je neprohodan, a nevrijeme koje u Mostaru traje od četvrtka do sad je odnijelo tri žrtve.