Komisija PS BiH
0

Bez pokretanja procedure za razrješenje UO RTVBiH

FENA
Na današnjoj sjednici Komisije za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije podržana inicijativa zastupnika Remzije Kadrića, Sadika Bahtića i Adema Huskića za pokretanje procedure za razrješenje Upravnog odbora Radio-televizije BiH.

Usvojen je zaključak u kojem se navodi kako su članovi Komisije konstatirali da je inicijativa u skladu sa Poslovniku Zastupničkog doma, ali nije u skladu sa Zakonom o Radio-televizijskom servisu BiH, te se nalaže Zastupničkom domu da zatraži mišljenje od Regulatorne agencije za komunikacije o spomenutoj inicijativi.

Primljen je znanju Izvještaj Ministarstva komunikacija i prometa BiH o aktivnostima na projektu "Autoput na Koridoru Vc“ za 2009. godinu, kao i Izvještaj o radu Komieije za promet i veze Zastupničkog doma za 2009. godinu.

Na sjednici je razmatrana i podržana inicijativa zastupnika Željka Kuzmanovića za održavanje okruglog stola o temi "Strategija razvoja transportne djelatnosti u BiH“.

Također, donesen je zaključak da podnositelj inicijative, zajedno s sekretarom Komisije za promet i komunikacije, kontaktira relevantne institucije u cilju dogovora i pripreme održavanja okruglog stola, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.