Mostar
0

Bez incidenata tokom derbija

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Mostaru večeras nije zabilježen nijedan incident tokom gradskog fudbalskog derbija između "Zrinjskog" i "Veleža", potvrdio je Srni načelnik Policijske uprave Mostar Tomislav Ćurčić.

Mostar je u poslijepodnevnim časovima bio pod jakim policijskim snagama zbog održavanja ove fudbalske utakmice, koja je ocijenjena kao događaj od visokog rizika.

Ćurčić je istakao da 500 policajaca, među kojima je 300 specijalaca, situaciju drže pod kontrolom, dodajući da navijačima "Veleža" nije dozvoljen organizovani dolazak na stadion "Bijeli brijeg".

Prema Ćurčićevim riječima, policija je obavila razgovore sa upravom i navijačima "Veleža", koji su se prvo bili okupili ispred hotela "Ruža", pa su se onda mirno razišli.

On je istakao da je privedeno samo jedno lice u alkoholizovanom stanju, koje je vozilo u suprotnom smjeru, ali i naglasio da ovaj incident nema nikakve veze sa utakmicom.

Utakmica između "Zrinjskog" i "Veleža" ocijenjena je kao događaj od visokog rizika, zbog ranijih incidenata koji su se dešavali za vrijeme gradskih derbija.