BiH
1

Bez incidenata prilikom otvaranja biračkih mjesta u RS

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Jutros prilikom otvaranja 2.007 glasačkih mjesta na području Republike Srpske nije zabilježen nijedan incident niti narušavanje javnog reda i mira, potvrdila je Feni Mirna Šoja, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Sva biračka mjesta u Republici Srpskoj su osigurana policijskim službenikom u blizini, a na javnim putevima osigurano je nesmetano odvijanje saobraćaja.

Podsjećaju da zbog održavanja lokalnih izbora sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u Republici Srpskoj rade danas od 7 do 19 sati, odnosno građanima su na raspolaganju referati ličnih karata, prebivališta i boravišta i JMB.

Građanima koji po prvi put predaju zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata, izdavat će se obrazac za ličnu kartu kako bi mogli ostvariti svoje biračko pravo, s obzirom da će se ovaj obrazac smatrati identifikacionim dokumentom u svrhu dokazivanja identiteta birača.

Na snazi je danas i zabrana prevoza eksplozivnih materija i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tona ukupne mase na svim javnim putevima Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS danas neće izdavati ni odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.