BiH
46

Bez gužve u Bratuncu: Referendum neće ništa promijeniti

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Ukupno 26 glasačkih mjesta za provođenje referenduma o Danu Republike Srpske otvoreno je jutros na području općine Bratunac. Izlaznost se kreće od pet do 15 posto.

"U odnosu na redovne izbore iz ekonomskih razloga morali smo smanjiti broj biračkih, odnosno glasačkih mjesta. Sve protiče u najboljem redu i bez ikakvih problema i nadamo se da će tako i ostati", rekao je za Klix.ba predsjednik općinske komisije za provođenje referenduma u Bratuncu Vidomir Banduka.

Slično kao i u Srebrenici, dan u Bratuncu protiče kao i svaki drugi. Kako i priliči nedjelji, ulice su poprilično puste, a ekipa portala Klix.ba uspjela je sresti tek ponekog prolaznika. Oni koji su odlučili izaći na referendum za razgovor uglavnom nisu bili raspoloženi.

Oni koji jesu, kazali su da će se 9. januar, bez obzira na rezultate referenduma, uvijek slaviti.

"Izlazim čisto da podržim da ne bude da nisam izašao i glasao. Nakon ovoga će biti sve isto, 9. januar će se slaviti stalno dok je Republike Srpske, ako jednog dana nestane RS neće biti ni 9. januara", rekao je glasač iz Bratunca Slobodan Nišić.

Na jednom od glasačkih mjesta zatekli smo i Cvjetina Pavlovića.

"Konačno treba da se ozvaniči onaj dan koji i tražimo. Nakon referenduma normalno nastavljamo život", dodao je Pavlović.