BiH
1

Bevanda sutra u zvaničnoj posjeti Srbiji

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda boravit će sutra u zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje će se sresti sa zvaničnicima ove države.

Bevanda će se sastati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Prema protokolu, Dačić će svečano dočekati Bevandu u Palati Srbija sa vojnim počastima, saopćeno je iz Vlade Srbije. Nakon toga je planiran plenarni sastanak, nakon čega će uslijediti izjave Dačića i Bevande.

Bevanda, koji predvodi delegaciju BiH, potom će se u Skupštini Srbije sastati sa njenim predsjednikom Nebojšom Stefanovićem.

Dačić i Bevanda bi, prema ranijim najavama, trebalo da razgovaraju o poboljšanju odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine i spornim pitanjima između dvije države.

Premijer Dačić boravio je ove sedmice u Sarajevu, gdje je, kao ministar unutrašnjih poslova, učestvovao u radu foruma Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI).

Boravak u Sarajevu iskoristio je i za susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, s kojim je, zajedno sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem, između ostalog, razgovarao o provedbi projekta Regionalnog stambenog programa koji podrazumijeva zajedničke napore na zatvaranju poglavlja dugotrajnog raseljenja.