BiH
0

Bevanda i Parodi razgovarali o realizaciji programa MMF-a

Klix.ba
Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastao se sa predstavnikom MMF-a u BiH Franciscom Parodijem. Na sastanku je razgovarano o realizaciji novog programa MMF-a, kao i o predstojećoj posjeti Misije ove institucije.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je s predstavnikom MMF-a u BiH Franciscom Parodijem o aktivnostima u okviru novog proširenog programa između BiH i ove institucije.

Jedna od tema na sastanku bila je i dolazak Misije MMF-a, predvođene šefom Misije Nadeenom Ilahijem, na prvi pregled nakon što je odobren novi aranžman i isplaćena prva tranša entitetima.

Ministar Bevanda kazao je Parodiju da je Budžet institucija BiH za 2017. godinu dobio podršku Vijeća ministara te da je upućen Predsjedništvu BiH koje je ustavni predlagač, kao i da očekuje kako će do kraja godine biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tokom sastanka je naglašeno i nužno intenziviranje aktivnosti u ispunjavanju obveza prihvaćenih u Pismu namjere, kao i mjere koje proističu iz Reformske agende.

U okviru prvog pregleda nakon što je isplaćena prva tranša od blizu 150 miliona KM, Misija MMF-a će boraviti u BiH od 9. do 22. novembra.