BiH
0

Bevanda i Gašparovič pozdravili dobre odnose BiH i Slovačke

FENA
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH sastao se večeras u Sarajevu s predsjednikom Republike Slovačke Ivanom Gašparovičem.

Tokom sastanka, Bevanda je pozdravio dobre političke odnose i saradnju između dvije države i izrazio potrebu efikasnijeg pristupa ekonomskoj saradnji i trgovinskoj razmjeni.

Predsjednik Gašparovič izrazio je spremnost Slovačke da pomogne Bosni i Hercegovini na njenom putu ka evropskim integracijama i izrazio nadu da će današnja posjeta Bosni i Hercegovini dati novi impuls ka boljoj i kvalitetnijoj saradnji na svim nivoima.

"BiH ima podršku Slovačke na putu ka Evropskoj uniji i uvjeren sam da raspolažete svim potrebnim kapacitetima da to možete i da ispunite. Vi morate preuzeti punu odgovornost za svoju budućnost", rekao je tokom sastanka predsjednik Republike Slovačke.

Pozdravljajući današnje održavanje Poslovnog foruma "Bosna i Hercegovina - Republika Slovačka", Bevanda je rekao da su susreti privrednika i biznismena dviju zemalja i razgovori o povećanju privredne saradnje izuzetno korisni i značajni za obje države i da ovakvi susreti trebaju jačati ekonomsku i trgovinsku saradnju.

Sastanku s predsjednikom Gašparovičem su prisustvovali i premijeri Nermin Nikšić i Aleksandar Džombić, saopćeno je iz Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.