Predsjedavajući VM BiH
3

Bevanda: Bosna i Hercegovina nije u političkoj krizi

SRNA
Vjekoslav Bevanda
Vjekoslav Bevanda
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da BiH nije ni u kakvoj političkoj krizi i da je na pravom putu rješavanja problema.

Prisustvujući konferenciji "Croatia Summit 2012" pod nazivom "Izgradnja države i EU iskustvo", koji se danas i sutra održava u Dubrovniku, Bevanda je istakao da je interes BiH i Hrvatske da rade zajedno i da iskoriste priliku za dogovore od obostranog interesa.

"Uz korektne odnose i uzajamno poštovanje na dobrom smo putu da rješavamo ključne probleme", naglasio je Bevanda.

On je dodao da je interes BiH da ne ostane izolovan otok ulaskom Hrvatske u EU, dok je Hrvatska orijentisana na BiH jer je to njeno jedno od najvažnijih tržišta.

Dvodnevnu konferenciju u Dubrovniku, kojoj, između ostalih prisustvuju predsjednik Vlade RS-a Alkesandar Džombić i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, otvorio je predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović.

U okviru konferencije biće razgovarano o trenutnim političkim, bezbjednosnim i ekonomskim aspektima i mogućnostima izgradnje stabilne i prosperitetne budućnosti za zemlje jugoistočne Evrope i šireg EU regiona.