Slučaj "Karavlasi"
1

Betina: Tukli su me jer sam uzimala hranu od psa

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Njemački list Bild objavio je potresne izjave iz policijskih zapisnika sa saslušanja Betine, 19-godišnje Njemice koju je bračni par iz BiH osam godina držao kao robinju, izgladnjivao, zlostavljao i tukao, prenosi Blic.rs.

Betinina majka, alkoholičarka, svoje devetoro djece zanemarivala je i surovo tukla, a u Njemačkoj se udala za Milenka M. iz sela Karavlasi ne obazirući se na činjenicu da je oženjen. Neko vreme je sa djevojčicom i živjela kod njega.

"Majka mi je rekla da nisam dobra u školi i da zbog toga moramo da jedemo hranu iz đubreta", ispričala je nesretna djevojka policiji o periodu u kojem je zlostavljanje i izgladnjivanje, očigledno, već bilo počelo.

Nakon izvjesnog vremena, majka se vratila u Njemačku, a djevojčicu je ostavila na milost i nemilost očuhu, njegovoj supruzi Slavojki i kćerki Moniki.

"Sve sam morala da radim, pa i da čistim konjušnice i svinjce. Nisam dobijala ništa da jedem, stalno sam bila gladna", priča ona.

Smjenjuju se šturi, ali potresni iskazi o nepodnošljivoj gladi i neljudskom zlostavljanju, iz kojih se da naslutiti Betinina surova svakodnevica.

"Kad mi je bilo 15 ili 16 godina, odveli su me na stranu i počeli su da me tuku... Jednom mi sedam dana ništa nisu dali da jedem. Ukrala sam parče hljeba i malo mesa iz Milenkove kuće... Milenko je zagrijao nož upaljačem i povrijedio me po ruci i po licu", kazala je Betina u ispovijesti policajcima.

Najgora zlostavljanja djevojka je trpjela od Milenkove kćerke Monike.

"Nisam dobijala ništa da jedem, pa sam stalno bila gladna. Zato sam uzela malo hrane od psa, ali Monika me je onda istukla štapom... zato što sam psu uzela hranu. Ona me je najviše tukla, kaišem. A udarala me je i gvozdenom šipkom po leđima", ispričala je policiji Betina, pominjući da su zlostavljanje pratile i stalne pretnje.

"Rekli su da će me ubiti ako sve ispričam policiji", tvrdi ona, a ovu prijetnju ozbiljno su shvatili i istražni organi.

Milenko M. ima brojnu porodicu, koja je brakove sa Betininim starijim sestrama, sklopljene uz majčino posredovanje, iskoristila za dobijanje njemačkog državljanstva.

Sada se smatra kako ima osnove za bojazan da bi djevojka mogla postati predmet njihove osvete. Zbog toga je smještena u jednu sigurnu žensku kuću u BiH čija lokacija se drži u tajnosti, prenosi Blic.rs.