"Zdravi zubi za sve" u Sarajevu
5

Besplatno pregledajte zube, popravite ih i očistite kamenac

Piše: M. B.
Odlazak zubaru je nužna i korisna stvar, ne samo za vaše zube, već cjelokupni organizam. Redovni pregledi i popravke koštaju mnogo novca, ali zahvaljujući projektu "Zdravi zubi za sve" Asocijacije studenata Stomatološkog fakulteta "Studentist" svi građani Sarajeva će moći liječiti svoje zube besplatno.

"Cilj projekta je osigurati praksu našim studentima, ali i da svi studenti UNSA-e i građani Sarajeva imaju besplatnu stomatološku uslugu", rekao je za Klix.ba Amir Šahinović, član Asocijacije "Studentist".

Studenti Stomatološkog fakulteta već duži period vode računa o zdravlju zuba naših građana, ali odziv je do sada bio mali, jer mnogi nisu znali za njihove usluge, niti za to da su besplatne.

"Zato smo odlučili pokrenuti ovaj projekt koji ćemo promovirati na svim fakultetima, ali i ulicama grada Sarajeva, jer smo izradili i plakate. Također, želimo razbiti predrasude o tome da će usluga koju pruži student biti manje kvalitetna i loša. Sve usluge odvijaju se uz strogi nadzor asistenata, a studenti četvrte, pete i šeste godine imaju praksu", dodao je Šahinović. U ovom projektu učestvuje 250 studenata.

Na studentskim vježbama možete dobiti besplatne usluge iz oblasti:

  1. Restaurativne stomatologije - popravak zuba
  2. Liječenje zuba
  3. Ekstrakcija/vađenje zuba
  4. Ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca
  1. Izrada mobilnih i fiksnih protetskih nadoknada
  2. Zalijevanje fisura i fluoridacija

Građani koji imaju problem stomatološke prirode mogu se javiti na telefon 033/262 686 ponedjeljkom (12:00-13:00), utorkom (13:00-14:00), srijedom (9:30-13:00) i četvrtkom (10:00-11:00) te predstaviti problem koji će biti zapisan u registar nakon čega će im biti zakazan termin.

Projekt "Zdravi zubi za sve" se odvija uz podršku Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.