BiH
0

Besplatne radionice za djecu u Domu malih Thalia

Klix.ba
Počeo je novi ciklus besplatnih radionica za sve dječake i djevojčice u Domu malih Thalia. I ove godine Thalia nudi dramsku, ekološku i likovnu radionicu.

H.O. Bezdan-Sprofondo u saradnji sa fudbalskim klubom Inter iz Milana, ove godine pokreće novi projekat pod nazivom Inter kampus besplatnu školu rekreativnog fudbala za dječake i djevojčice od 6 do 12 godina.

Uz pomoć prijatelja iz Italije 2012. godine pokrenut je projekat Dom malih Thalia, kao kulturno-edukativni centar koji obuhvata djecu predškolskog i djecu školskog uzrasta sa područja grada Sarajeva. Ideja projekta je nastala iz potrebe da se svakom djetetu da jednaka šansa za zdravo odrastanje, a sve u cilju usmjeravanja razvoja djeteta ka društveno osvještenom i odgovornom pojedincu.

"Za protekli period smatramo da se uspješno implementirao, jer se registrovalo 56 djece, iz 9 različitih škola, održali smo 135 radionica, proveli preko 200 sati u radu sa djecom, te im obezbijedili karte za predstavu Djevojčica sa šibicama. Krajnji produkt radionice bila je predstava Eurobik u kojoj su glavni akteri bili djeca, polaznici Dramske radionice", istakli su organizatori radionica.

Za više informacija pozovite na broj 033 812 245, 061 812 157, 065 448 940 ili putem e-maila [email protected].