Zanimljiv sadržaj
1

Besplatne radionice tokom vikenda na Ledenoj čaroliji Općine Novo Sarajevo

Klix.ba
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo
Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo će tokom vikenda najmlađim posjetiocima pružiti zanimljiv i edukativan sadržaj koji uključuje besplatne radionice.

U subotu od 12 sati Institut za muziku, teatar i multimediju je pripremio radionicu "Pop Rock škola pjevanja" koja će biti održana u Igraoni u okviru Amko čarobnog gradića.

"Pop Rock škola pjevanja" je program Instuta koji je posvećen muzičkom obrazovanju djece i odraslih po internacionalno priznatom programu "Rock School of London". Program je priznat u 57 zemalja širom svijeta. Na radionici će najmlađi posjetioci imati priliku naučiti osnove vokalne tehnike, vježbe disanja, dikciju, interpretaciju, improvizaciju i višeglasno pjevanje. Radionicu vodi muzički pedagog Mima Zukan.

U nedjelju od 12 sati će biti otvorena "Škrinjica mašte" u organizaciji Goethe Instituta te će najmlađi posjetioci uploviti u svijet mašte uz čitanje bajki. Nakon čitanja bajki očekuje ih kreativna radionica.

Tokom dana svi klizači će klizati zvuke njemačke muzike, a svi zainteresovani će imati priliku da saznaju više o radu Goethe Instituta.

Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo, koja će biti otvorena do 27. januara, i ove zime je omiljeno mjesto za porodična druženja jer pored besplatnog klizališta nudi i besplatne interaktivne radionice.