BiH
0

Besplatna škola košarke za osnovce

Klix.ba
U želji da djeci omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima Općina Centar u saradnji sa Javnom ustanovom ''Centar za sport i rekreaciju'' svake školske godine organizira i finansira brojne projekte.

Jedan od njih je i besplatna škola košarke za učenike od petog do devetog razreda svih 11 osnovnih škola sa područja središnje sarajevske općine. Općina Centar je za realizaciju ovog projekta izdvojila 5.000 KM iz svog budžeta.

Škola košarke je počela u oktobru 2012. i trajat će do maja ove godine. Tokom prvog polugodišta besplatnu školu košarke je pohađalo 53 učenika. Realizacija prvog dijela projekta počela je 3. oktobra i trajala je do 26. decembra 2012. godine. Treninzi su se održavali u sportskoj sali sarajevskog FIS-a (Mis Irbina 10) dva puta sedmično - ponedjeljkom od 16,30 do 17,30 sati i srijedom od 14 do 15 sati, uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Besplatna škola košarke bit će nastavljena i u drugom polugodištu. Zainteresirani učenici osnovnih škola sa područja općine Centar mogu se prijaviti putem škola ili na telefon Javne ustanove ''Centar za sport i rekreaciju'' Sarajevo 268-760.