BiH
46

Besim Duraković pušten na slobodu

Piše: M. H.
Besim Duraković, bivši direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK večeras je u 21:00 pušten iz pritvora potvrdio je za Klix.ba Durakovićev advokat Edvin Agić.

"Cijelo smo vrijeme tvrdili da je pritvor neosnovan. Do sada je Kantonalni sud dva puta ukidao rješenje Općinskog suda o produženju pritvora. Puštanje iz pritvora smo očekivai i ranije a tokom postupka ćemo dokazati da su sve optužbe neosnovane, te da je u vezi ovog predmeta obmanuta javnost", izjavio je za Klix.ba advokat Edvin Agić.

Općinski sud u Tuzla donio je rješenje kojem je odbijen prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK za produženje pritvora prema osumnjičenim Duraković Besimu i Hodžić Šefiku. Za osumnjičene je određena mjera zabrane međusobnog sastajanja i kontaktiranja, na bilo koji način, sa ostalim osumnjičenim iz naredbe o provođenju i proširenju istrage Kantonalnog tužilaštva TK.

Navedena mjera zabrane može trajati dok za to postoji potreba, a njena opravdanost će se kontrolisati svaka dva mjeseca.

Podjećamo Durakovića se tereti za krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti i pokušaju prikrivanja dokaza, a u pritvoru je bio od 24.10.2015.godine.