BiH
0

Belkić razgovarao s predstavnicima Bundestaga

FENA
Beriz Belkić
Beriz Belkić
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Beriz Belkić danas se susreo s članicom Bundestaga SR Njemačke Violom von Cramon, prof. dr. Christinom Keitel Kreidt sa Slobodnog univerziteta u Berlinu i generalnim sekretarom Bundestaga Harrom Semmlerom, koji borave u BiH s ciljem biranja stipendista koji će obavljati praksu u Bundestagu.
  • Raduje me povod zbog kojeg ste danas ovdje jer je stipendiranje i mogućnost obavljanja prakse u njemačkom parlamentu izvanredno iskustvo za mlade ljude iz BiH. Susretao sam se s ljudima koji su već prošli tu praksu i oni su spremni da se angažiraju u organima zakonodavne vlasti u BiH - istaknuo je Belkić.

Viola von Cramon je rekla da kandidati za stipendije imaju izuzetne kvalitete i da se nada kako će oni poslije prakse u Njemačkoj imati priliku stečeno znanje prenijeti ne samo u Parlamentarnoj skupštini BiH (PSBiH) nego i na drugim nivoima zakonodavne vlasti u BiH.

„Bit će vrlo važno da i budući članovi kolegija PSBiH shvate važnost ovog projekta kako ste ga i vi shvatali“, naglasila je Cramon.

Susretu Beriza Belkića i delegacije iz Njemačke prisustvovao je i njemački ambasador u BiH Joachim Schmidt, saopćeno je iz PSBiH.