BiH
39

Belkić: Predizborne aktivnosti ne mogu biti paravan za nerad

FENA
Beriz Belkić (Foto: Klix.ba)
Beriz Belkić (Foto: Klix.ba)
Stranka za Bosnu i Hercegovinu sinoć je u Mjesnoj zajednici Pofalići, Sarajevo, predstavila kandidate Stranke na oktobarskim izborima i upriličila prijem novih članova u Stranku, što je postala redovna predizborna aktivnost.

Brojnim okupljenim simpatizerima Stranke obratili su se kandidati Stranke za sve nivoe vlasti, a posebnu pažnju izazvalo je obraćanje Beriza Belkića, nosioca liste Stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

"U vremenu smo u kojem su predizborne aktivnosti paravan za nerad, a račun će, naravno, biti ispostavljen narodu. Svjedoci smo da je Dom naroda prekinuo sjednicu zbog nepostojanja kvoruma, a tema je bila boračka populacija za koju znamo u kakvom je položaju. Bilo bi dobro da znamo ko su ti, iz kojih stranaka, "narodni poslanici" koji ne ispunjavaju svoju radnu obavezu za koju su itekako dobro plaćeni", rekao je Belkić.

Podsjetio je da iz Američke ambasade ističu da je aktuelna vlast nesposobna i neodgovorna.

"Mi to vrlo dobro znamo, jer 500 miliona eura doniranih za otklanjanje posljedica poplava umjesto u tu svrhu koriste za popunjavanje budžetskih rupa. Crna lista nerada zvanične vlasti, stranki na vlasti, svakim danom je sve duža, ali predizborne aktivnosti nikako ne mogu biti opravdanje za nerad, nebrigu, javašluk, kriminal", naveo je Belkić.

Stranka za BiH (SBiH) će u predizbornom mjesecu, najavio je on, nastaviti s ukazivanjem na sve ono što nije urađeno, a moralo je biti.

"Začuđujuće je da, recimo, niko iz bilo koje vladajuće stranke nije ovih dana reagirao na potez Prosvjetno-pedagoškog zavoda RS-a koji je nastavni predmet Bosanski jezik preimenovao u Bošnjački jezik. Dopustili su tako da u RS-u nastave sa zatiranjem svega što asocira na i njihovu državu, htjeli to oni priznati ili ne, Bosnu i Hercegovinu", naglasio je.

Belkić je istakao da će Stranka za BiH odlučno, s narodom, poslije izbora učiniti sve da Bosna i Hercegovina bude daleko jača nego danas.

"Za to imamo i znanja i iskustva i kvalifikovanu mladost koja može podnijeti teret te obaveze", rekao je Belkić što je naišlo na burno odobravanje prisutnih, saopćila je Press služba SBiH.