BiH
1

Behmen ugostio "bronzane" bh. karatiste

FENA
Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen ugostio je danas reprezentativce Bosne i Hercegovine u karateu koji su osvojili ekipnu bronzanu medalju u konkurenciji 45 zemalja na nedavno održanom 47. evropskom seniorskom karate šampionatu u Tenerifima (Španija).

Prijemu su prisustvovali reprezentativci Alem Kupusović, Nermin Potur, Admir Zukan, Adnan Adilović, Nermin Sinanović, Nedžad Jusić, Adi Kurtović, Adnan Lušija i Sead Ćupina, selektor i trener reprezentacije Suad Ćupina, te predsjednik i potpredsjednik Univerzitetskog karate kluba "Bosna" Šaćir Boškailo i Džemal Bašić.

Gradonačelnik Behmen čestitao je reprezentativcima BiH na uspjehu i naglasio da su svojim izvanrednim rezultatima, trudom i zalaganjem na najbolji način predstavili svoju državu i grad, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Behmen je dodao da će Grad Sarajevo novčano nagraditi "bronzane" kao izraz priznanja za sve što su do sada postigli na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Uime reprezentativaca, na podršci i čestitkama gradonačelnika Behmena i Grada Sarajeva zahvalio je Suad Ćupina.

"Okosnicu reprezentacije čine članovi Univerzitetskog karate kluba Bosna koji je jedan od naših najuspješnijih i najtrofejnijih klubova. Ovi mladi ljudi, koji su veoma uspješni i vrijedni sportisti i studenti svakako zaslužuju podršku društva", naglasio je Ćupina.

Karate reprezentaciju BiH 12. jula u Bratislavi očekuje Svjetsko univerzitetsko prvenstvo, Mediteransko prvenstvo seniora u septembru u Tuzli, od septembra do novembra jaka domaća liga, a u novembru Svjetsko seniorsko prvenstvo u Parizu.