BiH
1

Behmen primio gradonačelnika Užica, razgovarano o saradnji

FENA
Gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Miroslavom Živanovićem i sekretarom Gradske uprave Miloradom Kojovićem danas je primio gradonačelnika Užica Jovana Markovića sa saradnicima.

Razgovarano je o nastavku nekada vrlo intenzivne privredne saradnje dvaju gradova.

"Neke naše analize pokazuju kako je najveći razvoj Užice doživjelo za vrijeme saradnje sa Sarajevom, na čijem su tržištu naši proizvodi bili prisutniji nego na beogradskom. Mi smo spremni da tu saradnju obnovimo", rekao je Marković koji je pozvao gradonačelnika i delegaciju Sarajeva da posjete njegov grad.

Behmen je podržao ideju o nastavku saradnje dvaju gradova.

"Mi moramo graditi dobre odnose i sarađivati na putu evropskih integracija", dodao je gradonačelnik Grada Sarajeva precizirajući da dva grada mogu u okvire te saradnje zajednički aplicirati za određene regionalne projekte u pretpristupnim fondovima EU.

S obzirom na to da su oba grada poznata po brojnim kulturnim festivalima, planinama i bogatim turističkim potencijalima, za šta postoje osnovi za razvijanje bilateralne saradnje, dogovoreno je da u dogledno vrijeme bude potpisan i memorandum o saradnji između dva grada, saopćeno je iz Gradske uprave.