Sarajevo
0

Behmen primio ambasadoricu Francuske

FENA
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenikom Slobodanom Neškovićem primio je danas ambasadoricu Republike Francuske u BiH Maryse Berniau, koja im je čestitala na imenovanju.

Behmen je Berniau detaljno upoznao s pravnim položajem Grada Sarajeva, saopćeno je iz Službe za odnose s javnoću Grada Sarajeva.

  • Bit ćemo ekcesno ustrajni kad je riječ o definisanju statusa Grada Sarajeva kao glavnog grada sa svim nadležnostima i izvorima finansiranja koje mu i prema Statutu i Zakonu o prinicipa lokalane samouprave pripadaju. Na to nas obavezuju i građani Sarajeva koji su natpolovičnom većinom odlučili da ova građanska politička opcija vodi ovaj grad, kazao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Behmen je također dodao da Grad očekuje veći stepen saradnje na kulturnom nivou i stručnu pomoć u borbi protiv aktuelnog problema - maloljetničke delikvencije.

  • Mojoj zemlji je stalo da ovo bude grad harmonije i prosperiteta, kazala je ambasadorica Berniau, te iskazala spremnost ka podršci razvojnim gradskim projektima u cilju poboljšanja kvalitete života.

Ujedno je pozvala novu gradsku administraciju da svojim učešćem doprinese Danima frankofonije, koji će se održati u drugoj polovini marta i već tradicionalnim Evropskim književnim susretima, planiranim u maju ove godine.