BiH
0

Behmen dobio dres RK Bosne sa svojim imenom

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Alija Behman u ime Grada Sarajeva upriličio je danas prijem za igrače i predstavnike Uprave Rukometnog kluba "Bosna", koji su osvojili duplu krunu: prvo mjesto u Premijer ligi i Kupu BiH.

Gradonačelnik im je čestitao na osvojenim titulama, te nagradio sa 20.000 KM kao vid podrške vrhunskim sportskim rezultatima.

"Čestitam vam na izuzetnim uspjesima kojima na dostojanstven način promovirate grad Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu, te rukomet i uopće bh. sport", istakao je gradonačelnik Behmen, te dodao da učešće najtrofejnijeg bh. klupskog rukometnog kluba u evropskoj Ligi šampiona predstavlja vraćanje grada Sarajeva u epicentar značajnijih sportskih dešavanja.

Predsjednik Upravnog odbora RK "Bosna" Jasmin Hošo zahvalio se u ime igrača i Uprave Kluba Gradu Sarajevu na finansijskoj podršci, uvjeren da će buduća saradnja doprinijeti još boljoj afirmaciji bh. prijestolnice.

"Posljednjih sedam godina RK "Bosna" postiže velike rezultate. Dokaz tome je i činjenica da nas je Evropska rukometna federacija svrstala među 20 najboljih evropskih klubova. Također, potvrda je to rada i angažmana igrača i Uprave na i van terena, kao i sistematičnog pristupa "Bosninom" podmlatku na čelu sa rukometnom legendom Irfanom Smailagićem", istakao je Hošo.