BiH
0

Bećirović: Ustavna i poslanička obaveza svih je da dođu na sjednicu

Piše: E. G.
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović pozvao je danas predsjedavajućeg Doma naroda Ognjena Tadića da sazove sjednicu Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a hoće li se to dogoditi vidjet ćemo sutra.

"Ustavna i poslanička obaveza svih zastupnika i delegata je da se odazovu na na sjednice kolegija i doma. Tek ćemo sutra vidjeti hoće li to ispoštovati, ne možemo nagađati. To im je obaveza", kazao je za Bećirović Klix.ba.

Bećirović je u pozivu za sjednicu Kolegija naveo da je poslovnicima oba doma propisano zakazivanje Zajedničkog kolegija najmanje jednom mjesečno.

Također, podsjetio je da je zadnja takva sjednica održana 16. aprila i da tadašnji predsjedavaću Doma naroda Sulejman Tihić nije poštovao poslovničke odredbe o sazivanju zajedničkih sjednica, s toga je pozvao Tadića da to sada hitno učini.

Pored redovnih tačaka dnevnog reda, predsjedavajući Zastupničkog doma je zatražio i to da glavna tema bude dogovor o hitnom aktiviranju i dinamiziranju rada oba doma Parlamenta BiH.

Zastupnik SNSD-a Lazar Prodanović izjavio je danas Srni da nema informacije da li će članovi proširenog kolegija iz RS-a prisustvovati sutrašnjoj sjednici i dodao da treba što prije stvoriti pretpostavke za nastavak sjednice Zastupničkog doma.