BiH
0

Bećirović razgovarao sa banjalučkim muftijom ef. Čamdžićem

FENA
Denis Bećirović
Denis Bećirović
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas sa muftijom banjalučkim Edhemom ef. Čamdžićem i predstavnicima Rijaseta Islamske zajednice.

"Ferhadija treba biti simbol obnove povjerenja ne samo u Banjoj Luci nego i u cijeloj BiH. Upravo zbog toga, zbog njenog univerzalnog značaja, rekonstrukcija Ferhadije mora biti briga šire društvene zajednice", rekao je Bećirović.

Dodao je kako je porazno da su na tom planu zakazali neki organi vlasti te da je "vrijeme da se ponovo svi aktiviramo".

Čamdžić je zahvalio Bećiroviću na upriličenom sastanku i izrazio veliko zadovoljstvo što u Parlamentarnoj skupštini BiH može govoriti o procesu obnove Ferhadije.

Po riječima Čamdžića, gradnja banjalučke Ferhadije je način da se u fokus interesa ponovo vrati i ono što se desilo u nedavnoj prošlosti, ali i potvrdi stvarni multietnički karakter Bosne i Hercegovine.

Dodao je da se na gradilištu Ferhadije neprestano okupljaju eksperti i građevinci iz cijelog svijeta kako bi prisustvovali obnovi po najsavremenijim evropskim standardima i strogim kriterijima UNESCO-a, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.