BiH
0

Bećirević pozvao sve odgovorne institucije da povećaju stepen sigurnosti Sarajlija

FENA
Stanovnicima Općine Centar i Grada Sarajeva danas se saopćenjem za javnost obratio načelnik te općine Dževad Bečirević povodom tragičnog događaja u kojem je maloljetni učenik srednje škole danas podlegao od povreda nožem.

Tog su učenika sinoć u tramvaju, na području Općine Centar, nožem napale tri također maloljetne osobe.

Bećirević ističe kako mu je poznato da se većina građana Općine ne osjeća u potpunosti sigurnim. Tu činjenicu potvrđuju i prvi rezultati anketiranja građana koje se upravo provodi na području Općine, a ukazuju da je osjećaj nesigurnosti sve prisutniji.

Poboljšanje lične i imovinske sigurnosti pokazao se jednim od prioriteta koji svi zajedno trebamo rješavati na svim nivoima vlasti, tvrdi načelnik te naglašava kako lokalne vlasti odnosno općine u vezi sa tim pitanjem nemaju nadležnost.

Stoga je pozvao i apelirao na sve organe i institucije, od obrazovnih do sigurnosnih i pravosudnih, da rade svoj posao angažirano i odgovorno, prvenstveno prema građanima.

On upozorava kako se u protivnom trend nesigurnosti i opasnosti neće zaustaviti, već će naprotiv postati samo pitanje dana kada će na red doći neko iz naše porodice ili naša imovina.

"Vjerujem da će današnja tragedija barem natjerati odgovorne da se upitaju kako, koliko i šta rade te na koji način mogu sredinu učiniti sigurnom za sve", zaključuje Bećirević u saopćenju.