Uputiti poruku iz Parlamenta
0

Bašić: Duboko me dira ovo što se radi protiv moje domovine

FENA
Adnan Bašić
Adnan Bašić
Duboko me dira sve ovo što se radi protiv moje domovine, protiv moje države, jer zna se vrlo dobro šta sam žrtvovao kao i hiljade drugih za tu domovinu, državu koja se zove Bosna i Hercegovina.

Ovo je kazao Feni poslanik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Predstavničkom domu državnog parlamenta Adnan Bašić,upitan da prokomentira nedavnu izjavu predsjednika Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojše Stefanovića koji je nakon susreta s predsjednikom Narodne skupštine RS-a Igorom Radojičićem RS nazvao "državom".

Bašić je dodao da se slaže sa zamjenikom predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisom Bećirovićem da treba zakazati vanrednu sjednicu tog doma i "jednom direktno iz državnog parlamenta uputiti ono što misli svaki častan Bosanac i Hercegovac“.

"A iskreno da vam kažem, baš me briga šta misle oni koji mrze BiH, a sjede zajedno sa mnom u klupama državnog parlamenta od kojeg primaju veoma dobre plate i žive na vrlo visokom standardu, a slažu se sa svim ovakvim stvarima koje se dešavaju.

Treba javnost da vidi ko stoji, a ko ne stoji iza države BiH i ne dozvoljava da jedan entitet zauzme poziciju koju bi on tako žarko želio, ali na sreću, nikad im se ta želja neće ostvariti“, kazao je Bašić.