BiH
420

Barbarić izigrava žrtvu: U komentarima onih koji me napadaju se vidi stav o Hrvatima

Klix.ba
"U svoje privatno ime, na svom privatnom profilu, u svoje privatno vrijeme dala sam potporu Josipu Šimuniću", kazala je Mija Martina Barbarić, pravdajući se zbog fašističkog pozdrava na Facebooku.

Nakon podrške na Facebooku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću, kojeg je DORH kaznio maksimalnom kaznom od 6.400 KM zbog skandiranja ustaškog poklika "Za dom spremni" na stadionu, protiv Barbarić je u Ministarstvu turizma i okoliša FBiH, gdje je zaposlena, pokrenut disciplinski postupak.

Ona je za Bljesak.info dodala da je "doslovno, od novinarke Maje Čengić i njezinih bliskih kolega iznapadana na Facebooku". Dodaje kako se u komentarima spomenutih kolega vidi kakvo je njihovo mišljenje i stajalište o Hrvatima općenito.

Iako se ne smatramo pozvanim da bilo kome na osnovu imena i prezimena proizvoljno određujemo nacionalnost, ili bilo koju drugu pripadnost, ipak smatramo opravdanim spomenuti da su Miju kritikovali pripadnici svih nacionalnosti u BiH, koji u riječima "Za dom spremni" vide fašistički pozdrav i nikako ga ne povezuju sa svim Hrvatima.

Zna to i Mija Martina Barbarić, ali pokušava svoju glupost i nepromišljen potez prikriti lažnim patriotizmom i ljubavi prema vlastitom narodu, jer da nije tako ne bi klicala pozdrav koji taj narod i "njena domovina" najoštrije sankcionišu kada se izgovori javno.