BiH
0

Banjaluka procjenjuje štetu nastalu uslijed nevremena

SRNA
Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović formirao je Komisiju za utvrđivanje i procjenu štete nastale usljed nevremena koje je zadesilo ovaj grad 29. avgusta u poslijepodnevnim časovima, potvrđeno je Srni u Administrativnoj službi grada.

Komisija će izaći na teren, a radiće i po prijavama građana koje mogu uputiti Komisiji na broj telefona 051/244-582 ili u pisanoj formi putem Prijemne kancelariju broj 16 Administartivnoj službi.

Posljedice nevremena, koje je zadesilo Banjaluku, u subotu 29. avgusta, sanirane su u nedjelju, 30. avgusta, u večernjim časovima.

Iz Administrativne službe grada Banjaluke rečano je da su nakon nevremena gradske službe izašle na teren i započele sa sanacijom nastale štete, kako bi sve vitalne funkcije u gradu bile uspostavljene.

Vatrogasna jedinica Banjaluka imala je ukupno 37 intervencija, koje su se najviše odnosile na uklanjanje porušenih stabala sa kolovoza, gašenje požara i intervencije kod poplava. 

Radnici "Čistoće" očistili su poplavljene ulice, ekipe "Elektrokrajine" su u subotu i nedjelju otklanjale kvarove na mreži srednjeg i niskog napona, dok su radnici "Tamarisa" uklonili porušena stabla i polomljene grane.

U dijelu grada oko banjalučkog zapadnog tranzita kod novoizgrađene pasarele voda je prodrla u dvadesetak kuća, a slične probleme imali su i vlasnici lokala u trgovačkom centru "Zenit", gdje je kiša prodrla kroz lošu krovnu konstrukciju i nanijela velike štete.
U Centru javne bezbjednosti Banjaluka potvrđeno je Srni da se saobraćaj na području grada odvija redovno i bez problema.

Prema podacima iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske (RS), u subotu, 29. avgusta, palo je 102,8 litara kiše po metru kvadratnom.