Svečano otvorenje
0

Banjaluka dobila sjajan olimpijski bazen

SRNA
Vaterpolisti beogradskog "Partizana" i novosadske "Vojvodine" odigraće danas u Banjaluci utakmicu Prve vaterpolo lige Srbije, čime će uveličati svečanost povodom otvaranja novosagrađenog olimpijskog bazena.

Olimpijski bazen, za čiju je izgradnju iz budžeta Grada Banjaluke izdvojeno 17.594.904 KM, svečano će otvoriti predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik u prisustvu predsjednika RS Rajka Kuzmanovića i gradonačelnika Banjaluke Dragoljuba Davidovića.

Kompleks je izgrađen na mjestu nekadašnjeg "Incelovog" bazena, a u njegovom sastavu nalaze se olimpijski i dječiji bazen, teretana, sauna, prostorije za masažu, kao i tribine sa 500 mjesta.

Bazen je projektovan po standardima Svjetske plivačke i vaterpolo federacije, idejno rjesenje je izradila firma "Ars studio" iz Banjaluke, dok je izvođač radova bilo preduzeće "Integral inženjering".

Uz ekipe "Partizana" i "Vojvodine", u Banjaluci će biti i predstavnici Vaterpolo saveza Srbije, koje će u Administrativnom centru primiti ministar za porodicu, omladinu i sport RS Proko Dragosavljević.

Uoči odlaska u Banjaluku, predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović rekao je da je presrećan zbog posjete Banjaluci.

"U Republici Srpskoj smo kao kod kuće i učinićemo sve da našoj braći pomognemo u želji da budu što uspešniji u vaterpolu. Neke smo razgovore već obavili, predstoji nam konkretizacija. Dobra volja postoji sa obe strane i ponavljam da se radujemo što ćemo biti na ovom velikom događaju za sport u RS ", rekao je Sovrović.
Ovo je prvi put da će jedna vaterpolo utakmica prvenstva Srbije biti odigrana u Banjaluci, čiji će građani biti u prilici da vide i pozdrave gotovo kompletnu vaterpolo reprezentaciju Srbije, aktuelnog svjetskog prvaka.

Dva srpska evroligaša ponovo će odmjeriti snage u Banjaluci u februaru kada "Vojvodina" bude nominalno domaćin.